Om

Leverforeningen er en forening hvor de fleste medlemmer med diagnose er barn.

Diagnosene hos oss er mange, men felles er at sykdommen holdes i sjakk med omfattende dietter, medisinsk behandling eller kirurgiske inngrep som transplantasjon eller Kasai-operasjon. Medlemmene er spredt utover hele Norge.

Antallet tilfeller av diagnosene i Norge er gjerne lavt og diagnosegruppene er derfor små og har lite ressurser og gjennomslagskraft hver for seg.

Vi opplever at diagnosene også faller utenfor mange ordninger da de er sjeldne, og medlemmene opplever å måtte sloss for sine rettigheter i møte med det offentlige.

Da tilfellene er alvorlige og medlemmer kan ha lite overskudd til å ta opp kampen for egne rettigheter, er Leverforeningen en viktig støttespiller som gjennom påvirkning og informasjonsarbeide forsøker å få gjennomslag for rettigheter på vegne av alle diagnosegruppene.

Leverforeningen er en frivillig organisasjon uten lønnede medarbeidere.

 

Blåveis – Leverforeningens symbol

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blåveisens latinske navn, Hepatica nobilis, betyr ”edel leverurt”, og viser til den viktigste medisinske bruken av planten i tidligere tider.

Urten var en del brukt i folkemedisinen, særlig til behandling av sykdommer i lever og galleblære. Dette var kanskje fordi bladene i form og farge ligner på leveren.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s